HTML

Hallo Leute!

My memoirs in Magdeburg

Friss topikok

  • csali22: Élvezetes volt a Szász-Anhalt tartományának fővárosáról Magdeburgról szóló írásod. Köszönöm ezt az... (2011.08.01. 13:16) ha kérdezné a Vágó
  • alexvm: Bókayt nem volt lehetőségem importálni ide, de az biztos, h gyorsabban elkábulsz az olvasásától, m... (2008.04.06. 23:31) hier bin ich!
  • Uncle Matthew: Nagyon jó.Már alig várom a folytatást:D (2008.04.02. 20:34) willkommen ins Magdeburg (Pz.39106)

Heti tuti

2008.04.13. 02:53 :: alexvm

A hét bejegyzéseit áttekintve úgy látom, h eléggé általános dolgokról beszéltem, so itt az ideje egy kicsit személyesebbé tenni a dolgot.
Ez a hét már minden komponensében teljes volt: a kezdeti tapogatózások után élesben mennek az előadások, szemináriumok... Jobban átgondolva számomra csak most érkezett el a tapogatózás ideje: A vak sötétségben. Minden elismerésem a nyelviskoláké, akik olyan kiváló marketing érzékkel képesek elhitetni az emberrel, hogy beszél valamilyen nyelvet. Mihez is hasonlítható az érzés: azt gondolod, h te vagy az út királya, de a visszapillantóba nézve kígyózik a sor mögötted; egy fontos vizsgádra magabiztosan érkezve közlik veled, h a tavalyi tételsor - ami neked van - már köszönőviszonyban sincs a mostanival, jah, és egyébként abc rendben hívják be a diákokat, vagyis az édesapádtól örökölt Ács név az utóvizsgára jelentkezők listáján is szerepelni fog; Saját biliárd dákóval és hintőporral betérsz 1 kocsmába, ahol Béla bá', aki 4 és feles szemüvegét 4 feles után a földre ejtve, 1 2B-s ceruzára hasonlító dákóval kopaszra ver.

Ezen élmények talán megközelítik azt a felismerést, h a Hörverstehen-en (hallás utáni szövegértés) elért 96%-os eredményemre alapozott hitem valós kommunikációs helyzetben semmivé foszlik. Gyakorlatilag a topik megértésén túl nem merészkedik tudatom, és van, h úgy érzem, egy megfelelően gondozott szobapáfrány méltó dublőröm lehetne az iskolapadban. Szóval, nincs mese, kell a 2 nyelvtanfolyam hét közben+ a könyvtárból is kivettem pár német könyvet, hétfőn pedig beszerzek 1 szótárt. Az érkezésnél viselt nagy mellényt ideje egy passzos trikóra cserélni, és munkához ("munka: szláv eredetű szó, eredeti jelentése "kín, kínlódik") látni.

A nyelv elsajátításából leghasznosabb időtöltés az edzésre járás, rengeteget lehet tanulni ha az ember hallgatja a párbeszédeket, és már minden foglalkozáson megtaláltam a tolmácsom, akikkel angolul tudok egyeztetni.

A hétvégén aztán a németek hazamennek, ilyenkor a nemzetközi diákok uralják a Campust. Tegnap szuperbuli volt, szörnyű zenével, de egy 6,5-est így is kaphat. Bedobok 1 képet a madzsar bandáról, nehogy azt mondjátok(az üveges tekinteteket a hegesztőgép gyakori használata okozza mindenkinél, s nem a képen több helyen látható, maláta alapú szeszesital fogyasztása. A honlap készítői elítélik a hangulatot javító, élénkítő hatású  alkoholok használatát, kifejezetten irtóznak még gondolatától is), illetve egy link a bulizni indulóknak, vagy lazításképpen:

 

 https://youtube.com/watch?v=Pqp8WhieV0o  





Szólj hozzá!

Címkék: haben spass

A bejegyzés trackback címe:

https://datesback.blog.hu/api/trackback/id/tr24423277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása