HTML

Hallo Leute!

My memoirs in Magdeburg

Friss topikok

  • csali22: Élvezetes volt a Szász-Anhalt tartományának fővárosáról Magdeburgról szóló írásod. Köszönöm ezt az... (2011.08.01. 13:16) ha kérdezné a Vágó
  • alexvm: Bókayt nem volt lehetőségem importálni ide, de az biztos, h gyorsabban elkábulsz az olvasásától, m... (2008.04.06. 23:31) hier bin ich!
  • Uncle Matthew: Nagyon jó.Már alig várom a folytatást:D (2008.04.02. 20:34) willkommen ins Magdeburg (Pz.39106)

show me the money

2008.04.15. 01:08 :: alexvm

A vasárnapi lipcsei túra bizonyította, hogy sokkal jobb döntés egy hétvégi kirándulást választani a hétvégi buli helyett. A Magdeburgnál kb. kétszer nagyobb város meglátogatása rendkívül jó választás volt magyar bandánktól, mely a nemzetközi résztvevők passzivitásának hála végig édes anyanyelvén beszélhette ki bármely szembe jövő figurát. Lipcsébe innen 2 óra alatt át lehet érni, a Zoo szerintem világszínvonalú, ezenkívül a lenyűgöző Thomas-Kirche és a Napóleon korabeli harcoknak emléket állító Völkerschlachtdenkmal ("Népek csatája" emlékmű, 72 M magas!) az én személyes kedvenceim a városban. Most másolom át a videót, mától tehát nem lehet gond az elalvással: az állatkerti képek alá vágott instrumentális zene többet ér egy levél Xanax-nál (tényleg, a Duna TV-n úsznak még a halak?... vagy az ATV-n volt?).

Mivel eddig még nem turkáltunk a zsebekben, tartok tőle, hogy a közvélemény elpártol tőlem, szóval lássuk a piszkos anyagiakat. A német átlagkereset évi ca. 40 ezer Euró, tehát havonta átlagosan kb.3300 Eurót visz haza Jürgen. A Kelet-német „ossik” kevesebbet kaszálnak, mint a nyugati „wessik”, de az említett átlag az egész német lakosságra vonatkozik. A lakások drágábbak, mint nálunk, a rezsi hasonló, az étel-ital változó: 1 német étteremben 6-9 Euró között kapunk egytálételt, de Ali 4 Euróért a török nép meleg üdvözletét is belesüti a Döneredbe. Egy kiló kenyér 0,8-1,5 €, a tej is olcsóbb mint nálunk, a hús kb. másfélszer annyi, de a zöldség-gyümölcs olcsóbb. Nézhetjük jobbról, nézhetjük balról, a végeredmény akkor is az orrunk előtt áll: egy élhető ország, kiemelkedő kereseti lehetőségekkel.

Tudatában annak, hogy nem mondtam nagy újdonságot, ejtem is a témát, azzal az utózöngével, hogy miért 5-tel osztható számú társasággal induljunk hétvégi utunkra Németországban: A Deutsche Bahn 35 €-ért árulja „Schönes Wochenende” elnevezésű tikettjét, mely korlátlan (na, jó IC-vel nem mehetsz) vasúti utazást biztosít 5 fő számára 24+2 órán keresztül.

Terveink szerint valamennyi hétvégén kihasználjuk ezt a lehetőséget, mert továbbra is duplázott gyorsasággal fogy az idő.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://datesback.blog.hu/api/trackback/id/tr3425994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása