HTML

Hallo Leute!

My memoirs in Magdeburg

Friss topikok

  • csali22: Élvezetes volt a Szász-Anhalt tartományának fővárosáról Magdeburgról szóló írásod. Köszönöm ezt az... (2011.08.01. 13:16) ha kérdezné a Vágó
  • alexvm: Bókayt nem volt lehetőségem importálni ide, de az biztos, h gyorsabban elkábulsz az olvasásától, m... (2008.04.06. 23:31) hier bin ich!
  • Uncle Matthew: Nagyon jó.Már alig várom a folytatást:D (2008.04.02. 20:34) willkommen ins Magdeburg (Pz.39106)

sport-élet

2008.04.10. 01:58 :: alexvm

Na, nem egész magdeburgé, annak csak egy szelete, melyet én fogyasztok.

Kezdjük talán azzal, hogy a mifelénk "szakosított testnevelés" néven futó tárgyról pár mondatban szólunk, ahogy mondani szokták, összehasonlításképpen:
A dolog ugye arról szól, hogy elemzések ezrei szólnak ez eltunyult és elhízott magyar fiatalságról, akik a számítógép előtt görnyedve szedik össze a - hazánkban pedig oly meseszerű - nyugdíjas éveket megkeserítő nyavalyákat. Ezért aztán általános az egyetemeken, főiskolákon, hogy bevezetnek valamilyen kötelező testmozgást, bizonyítva, h mennyire szívükön viselik tanulóik egészségét. Példának okáért a tudás kiapadhatatlan forrásának lelőhelye, a messze földön híres szellemi központ, mely ma már a Nyugat-Magyarországi Egyetem oltalmazó karjai alatt (mellett? között? mögött!!) várja (de meddig?) a tanulni vágyókat igényes termeibe, szóval az ex-BDF nem állt be (ebbe) a sorba (se). Vagyis, csak remélem, hogy máshol nem történhet meg olyan, hogy ezt az egyébként valóban fontos kérdést ilyen abnormális módon válaszolják meg


Nézzünk egy példát, főszereplőnk A. Joe tanuló, a kötelezően teljesítendő 12 aláírás megszerzéséért száll harcba a szemeszter elején. Joe szereti a focit, de ugyanúgy szeret úszni is és kifejezetten kedveli a kosárlabdát. El is határozza hát, hogy elmegy a Testnevelés tanszéki hirdetőhöz, és kiválasztja magának a fenti sportok valamelyikét.

(Amíg Joe barátunk elér a hirdetőhöz, nevessük ki magunkat alaposan, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy kosár nincs, nem is volt, csapatsportok közül csak foci van, az is szerda délben, az úszás pedig reggel 7-9ig , csütörtökön... vissza is ért..)

- nah, Average  Joe barátom, indulhat az edzés?

- Háát, sajnos a foci időpontjában pont órám van, ráadásul már így is felváltva járok rá, mert még egy van abban az időpontban. Úszás csak reggel van, máskor nem lehet teljesíteni, a kosárlabdát meg megkérdeztem, de mondták, h nincs, nem is volt. Így végül Aerobicra fogok járni, vagy gerinctornára, még nem tudom, talán valamelyik pénteken(!) lesz pingpongon is hely..

Ezzel szemben Hans Beispiel, kitalált magdeburgi barátunk a szemeszter kezdete előtt 1 héttel felnéz a netre, kiválasztja magának a kb. 50 lehetőség közül, h melyik sportot akarja csinálni, aztán mélyen önmagába tekintve választ, hogy kezdő-haladó, vagy profi csoportba járjon, végül a felajánlott időpontok közül választ egyet. Azóta Hans keddenként teniszezni jár, szerdán ott van a rendszeres kerékpártúrán, péntekenként pedig lovagolni megy alkalmanként pár "juróért".


Persze erre lehet mondani, h megint a pesszimista magyar, és igaz is, de az ordító különbségeknek ez csak 1 kiragadott példája volt. Most csak annyit, h én kedd-csütörtökönként nagypályás focira járok, péntekenként előbb afrikai barátaimmal, majd az orosz fenevadakkal focizok libalegelőn illetve teremben, szerdán nosztalgia kézilabdázok, hétfőnként pedig jiu-jitsun nyújtom ki fáradt lábaimat. Ezekről természetesen vannak sztorik, és lesznek is, csak nem most :D


Egészség!

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport haben

A bejegyzés trackback címe:

https://datesback.blog.hu/api/trackback/id/tr17419238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása