HTML

Hallo Leute!

My memoirs in Magdeburg

Friss topikok

  • csali22: Élvezetes volt a Szász-Anhalt tartományának fővárosáról Magdeburgról szóló írásod. Köszönöm ezt az... (2011.08.01. 13:16) ha kérdezné a Vágó
  • alexvm: Bókayt nem volt lehetőségem importálni ide, de az biztos, h gyorsabban elkábulsz az olvasásától, m... (2008.04.06. 23:31) hier bin ich!
  • Uncle Matthew: Nagyon jó.Már alig várom a folytatást:D (2008.04.02. 20:34) willkommen ins Magdeburg (Pz.39106)

1 nyelvet beszélünk...

2008.04.05. 01:16 :: alexvm

 

Úgy tűnik, h megtaláltam a törökömet, az imént elfogyasztott döner Isztambul főterén is megállná a helyét…

Folytatva memoárjaim, az első hét eseményei rendben lezajlottak, a németek érkeztét várhattuk az elkövetkezendő héttől, egyben az élet, mindennapok beindulását. Bizony, a folyosó kihaltságát egy westernfilmben fuvallattal érkező ördögszekerekkel tették volna kifejezőbbé.

Azonban akadnak aktív fiak más nemzetekből, kik a világ legelterjedtebb sportjának hódolva futballozni indultak, feldobva ezáltal a péntek délutánt. Hely: park melletti focipálya, libalegelő borítás, játszótéri vaskapu, bokatörő gödrök. Egy angol pályamester zokogva rohant volna szerszámaiért, egy német fußballert pisztollyal sem lehetett volna rávenni a játékra… de a mi brigádunk nem ilyen kényes nemzet gyermekei. Csapatom a következő volt: magyar kapus- cseh bekk, még egy cseh bekk - etióp jobb futó, én, 3 afrikai ék. A másik oldalon olasz kapus, magyar bekk, 1 koreai mindenes, 4 afrikai csatár. Nem kell szakértőnek lenni, hogy meglássuk, afrikai barátaink nem szerettek védekezni, ami nem lett volna baj, ha elöl nem teljesen vakok. Nos, hogy mondjam… nem táncoltatták a fülükön a labdát, otthoni pályán többször elhangzott volna a „dobj rá pokrócot!” vagy a „szúrd ki, nem pattog!” jótanács.

A meccs hangulata ennek ellenére – vagy épp ezért – egészen különleges volt, elképesztő volt látni, hogy a Fekete kontinensen milyen szituációkban nevetnek:

1. 35 cm-re a kapu torkából olyan lyukat rúgnak, hogy Kálámbó szolgálatára van szükség lábuk megtalálásához.

2. A labdát figyelve összeütköznek, és elterülnek a földön

3. Az ellenfél gólt szerez, csúnyán hintába ültetve a komplett védelmet

4. MINDENEN

A végén nyertünk, de ilyen környezetben nem a gólokat számolgatja az ember, az összhatás annál sokkal fontosabb. (bocsánat, itt elkezdett folyni a monitor, annyira ideális lett a világ, so zárni kell)

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport haben

A bejegyzés trackback címe:

https://datesback.blog.hu/api/trackback/id/tr61411931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása